Project Pennemes

         logojvd

PENNEMES

Wederom een mooi project in samenwerking met De Wit Totaal E-Techniek op het dak van bejaardentehuis Pennemes in Zaandam. De gehele aanleg van de omvormers en de aansluiting op het net van het 127 kW zware zonnepanelen systeem is gedaan door de monteurs van De Wit. De aanleg van de montagesystemen en de zonnepanelen en dakbekabeling is wederom uitgevoerd door de monteurs van JVD Zonnetechniek.

Krantenbericht:

Stichting Hervormd Centrum Pennemes kondigde in januari al aan zonnepanelen in gebruik te gaan nemen en voegt nu de daad bij het woord: vandaag neemt het zorghuis 500 zonnepanelen in gebruik.

Het centrum won eerder dit jaar de Zaanse Duurzaamheidsaward en maakte daarbij melding van de komst van de zonnepanelen.
Directeur Leo Groenendaal tegen over Zaanradio: ‘Als zorginstelling heb je de verantwoordelijkheid om je actief in te zetten voor een gezondere leefomgeving. Daar hoort volgens ons ook bij dat we op een nieuwe manier met energievoorziening omgaan. De huidige panelen leveren genoeg energie om 38 huishoudens een heel jaar lang van stroom te voorzien.’ Met behulp van gemeentelijke en provinciale subsidies kon Zorgcentrum Pennemes het pv-project tot stand brengen.

bron: www.solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i10140/stichting-hervormd-centrum-pennemes-plaatst-500-zonnepanelen