Zonnepanelen

Onze leveranciers

Onderstaand vind u onze merken zonnepanelen waar wij mee werken. Producten met een bewezen kwaliteit en sterke constante opbrengsten. U kunt op deze pagina’s alles lezen over de zonnepanelen. Mocht u achteraf nog verdere vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

 

Klik op de logo’s voor meer info:

           

Het verschil tussen de zonnepanelen

Mono en poly zonnepanelen komen qua techniek het meest voor. Het gaat hier om de zogenaamde kristallijne zonnepanelen waarbij de zonnecellen gemaakt zijn van Silicium. Silicium komt voornamelijk voor in zand.

 

De zonnecellen zijn er in twee soorten: monokristallijne en polykristallijne.

 

Kleur van de zonnecel

Mono zonnecellen worden optisch meestal mooier gevonden dan poly zonnecellen. Ze hebben een donkere kleur, bijna zwart. Poly zonnecellen hebben vaak een blauwe kleur waarbij kristallen zichtbaar kunnen worden. Dit is dan ook de voornaamste reden waarom mensen voor mono zonnepanelen kiezen.

Het onderscheid tussen verschillende type zonnepanelen komt voort uit zowel de productiemethode als de vraag naar meer esthetiek. Zo zijn zonnepanelen egaal blauw of zwart en zijn deze afgewerkt met een zilveren of zwarte rand. Op het paneel zijn de bepaalde vlakken zichtbaar, dit zijn de individuele zonnecellen

Uiteindelijk is het rendement van het gehele paneel het meeste van belang. Dat ligt bij beide types nagenoeg gelijk. Er is nauwelijks verschil in de opbrengst.